Spoštovani,

z mesecem majem s svojim delovanjem počasi začenja Tekaški klub Nove univerze, ki se bo konec maja udeležil 26. Decathlonovega študentskega teka na grad.

Ker je prireditev dobrodelne narave, smo se na Novi univerzi odločili, da jih pri tem podpremo z zbiranjem prostovoljnih prispevkov. Organizatorji tekaške prireditve zbirajo prehrambne izdelke ali izdelke, namenjene osebni higieni, ki jih bodo namenili družinam v stiski v Sloveniji. Izdelki morajo biti zapakirani, pri tem pa morajo imeti prehrambni izdelki rok uporabe vsaj en mesec.

Prispevke zbiramo do ponedeljka, 27. maja 2019, v avli Ivana Hribarja v Ljubljani, na Mestnem trgu 23.

Za vašo pomoč se vam že vnaprej zahvaljujemo!

Lep pozdrav,

Fakulteta za državne in evropske študije

 

 

Spoštovani bodoči magistri in doktorji znanosti,

Fakulteta za državne in evropske študije Nove univerze vas vljudno vabi na informativni dan za podiplomske študijske programe, ki bo potekal v torek, 21. 5. 2019, na naslednjih lokacijah:

Kranj: ob 17. uri na sedežu fakultete na naslovu Žanova ulica 3

Ljubljana: ob 17. uri v prostorih Nove univerze na naslovu Mestni trg 23 

Maribor:  ob 17. uri v Veliki predavalnici fakultete na naslovu Črtomirova ulica 11

Poleg obširne predstavitve študijskih programov, ki si jih lahko podrobneje ogledate tukaj, boste na informativnem dnevu prejeli tudi konkretne odgovore na vsa vaša vprašanja. V kolikor se informativnega dneva ne boste mogli udeležiti, nam vprašanja lahko pošljete na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.  in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Lepo vabljeni!

 

Karierni center Evropske pravne fakultete Nove univerze vas vabi na strokovno ekskurzijo na Odvetniško zbornico Slovenije.

Odvetniška zbornica je ena najstarejših civilnih združenj, saj je bila ustanovljena pred dobrimi sto petdesetimi leti. Zbornica združuje vse odvetnike, odvetniške kandidate in odvetniške pripravnike in skrbi za ugled in razvoj odvetništva.

Več o Odvetniški zbornici Slovenije: http://www.odv-zb.si/predstavitev/

 

Termin in lokacija: 9. 5. 2019, ob 10.45

Zbirno mesto: Slovenska cesta 58, Ljubljana.

 Trajanje: od 11h do 13h.

Več na: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Prijave zbiramo na TUKAJ  do vključno 7. 5. 2019.

 

Vljudno vabljeni!

Priponke:

Vabilo

Ob obeležju izida novega Komentarja Ustave Republike Slovenije je na Novi univerzi potekal svečani dogodek, na katerem so zbrane nagovorili predsednik Republike Slovenije, gospod Borut Pahor, predsednik Ustavnega sodišča Republike Slovenije, prof. dr. Rajko Knez, rektor Nove univerze, prof. dr. Peter Jambrek, odgovorni urednik, izr. prof. dr. Matej Avbelj in urednik prvih izdaj Komentarja, prof. dr. Lovro Šturm.
Neformalnemu druženju na terasi Nove univerze med predsednikom Republike Slovenije, rektorjem Nove univerze ter prof. dr. Petričem in prof. dr. Ruplom je sledil svečani dogodek, na katerem so govorci poudarili pomembnost Komentarja Ustave RS za razvoj ustavnopravne znanosti. Izpostavili so tudi, da je Komentar namenjen tudi pravni stroki v praksi - tako delu v pravosodni veji oblasti kot tudi delu Ustavnega sodišča. Zbrani so bili združeni v misli, da se pomenu ustave trenutno namenja premalo splošne pozornosti, vendar pa komentar slednje vsaj deloma odpravlja in morda predstavlja pomemben korak k povečanju zanimanja širše javnosti k razvoju ustavnosti v Sloveniji. Prav tako so opozorili na nujnost spoštovanja ustave in odločb ustavnega sodišča.
Komentar je izšel v sodelovanju med Evropsko pravno fakulteto, Fakulteto za državne in evropske študije in Ministrstvom na izobraževanje, znanost in šport in predstavlja ustavnopravni dosežek nacionalnega pomena.

Posnetek svečanega dogodka je na voljo na euniverzi. Vabljeni k ogledu.

KURS4

Obveščamo vas, da je danes, 18. 4. 2019, izšel novi Komentar Ustave Republike Slovenije.

Komentar je izšel v sodelovanju med Evropsko pravno fakulteto, Fakulteto za državne in evropske študije in Ministrstvom na izobraževanje, znanost in šport.

Komentar predstavlja ustavnopravni dosežek nacionalnega pomena. Ob obeležju izida bo na Novi univerzi potekal svečani dogodek, na katerem bodo zbrane nagovorili predsednik Republike Slovenije, gospod Borut Pahor, predsednik Ustavnega sodišča Republike Slovenije, prof. dr. Rajko Knez, rektor Nove univerze, prof. dr. Peter Jambrek, odgovorni urednik, izr. prof. dr. Matej Avbelj in urednik prvih izdaj Komentarja, prof. dr. Lovro Šturm.

Nov Komentar Ustave Republike Slovenije je izšel tako v knjižni kot tudi digitalni obliki, od prejšnjih komentarjev pa ga loči priročna, žepna oblika. Vsebinsko se Komentar še vedno dotika sodne prakse tako slovenskih kot tudi sodišč Evropske unije. Ustvarjanje Komentarja pod uredniško taktirko dr. Avblja je odslej zasnovano kot dolgoročni znanstveni raziskovalni projekt. S sodelovanjem pri njem so se sodelujoči avtorji, več kot petdeset najuglednejših slovenskih pravnih strokovnjakov, zavezali, da bodo ob uredniško opredeljeni časovnici Komentar sproti posodabljali, najprej v digitalni verziji, nato – v obdobju petih let – pa tudi v knjižni. Tako bo Komentar predstavljal živo enciklopedijo slovenske ustavnosti.

*

Svoj izvod komentarja si lahko naročite prek Univerzitetne knjižnice Nove univerze na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

KURS

Izr. prof. dr. Matej Avbelj je v okviru bilateralnega projekta med FDŠ NU in Cleveland University, Marshall College of Law, 10. aprila 2019 predaval na Faculty Luncheon Presentation forumu na temo ideologije na sodiščih. 

V okviru projekta Ideologija na sodiščih pa je 16. 4. 2019, na povabilo prof. Gráinne de Búrca, skupaj z Wojciechom Sadurskijem sodeloval na diskusiji o ideoloških ter drugih izzivih srednje-vzhodne Evrope za prihodnost Evropske unije

 

 

 

 

 

Join the Budapest European Agora!

 

1 (2)

Identity and Democracy, together with its partners, is proud to present to you our latest European initiative: an Agora this summer in Budapest, the Budapest European Agora.

130 young Europeans will convene in Budapest from all over the Continent. Together with European leaders, they will discuss the priorities of the new European agenda and reflect on our common European identity and values.

It is essential that the next generation of Europeans have the opportunity to reflect upon and discuss issues like identity and democracy in Europe, which are at the very core of the European debate.

From the 10th to the 14th of July, through debates, panels, workshops, and other interactive sessions, we will create a civic space of engagement and exchange for participants: the Agora is an exercise of democracy. 

Exchange with European leaders and discuss with them the priorities of the next European Legislature.

Are you aged between 18 and 30 years old, you come from one of those countries and you are eager to share your ideas on the future of Europe? Applications are open until April 30.

 

Apply here!

 
 

1

See more

For any inquiries, please email: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

facebooktwitterinstagram

Obveščamo vas, da si lahko zagotovite svoj izvod KURS-a 2019 po akcijski ceni v prednaročilu, samo še do 15. aprila. Študentski dostop za Študente Nove Univerze, ki vključuje tiskani komplet in e-verzijo, znaša 120 EUR.

Prednaročila sprejemamo na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Nu banner komentar ustave 720 x 412 px 2kor

Več informacij na povezavi.