Spoštovane študentke, spoštovani študenti,

z veseljem vam sporočamo, da z drugim semestrom študijskega leta 2018/2019 uvajamo spletno učilnico, do katere boste lahko dostopali preko povezave http://eucilnica.nova-uni.si. Prijavni podatki, ki jih potrebujete za dostop do e-učilnice so e-poštni naslov, ki ga imate navedenega v ŠIS, ter geslo, ki ga uporabljate za dostop do ŠIS.

Dostop do e- učilnice in posameznega predmeta imate študenti, ki pri predmetu še nimate opravljene študijske obveznosti:

  1. VS, UN Upravno pravo – splošni del
  2. VS, UN Financiranje javne porabe
  3. VS, UN Financiranje in upravljanje EU projektov
  4. SM Evropsko upravno pravo
  5. SM Ekonomska in Evropska diplomacija

Vsebine posameznih predmetov so trenutno še v nastajanju in se bodo nalagale skladno s potekom predavanj pri posameznem predmetu.

 

 

 

Dr. Peter Florjančič je eden najbolj znanih in ustvarjalnih slovenskih izumiteljev, ki je za časa svojega ustvarjanja patentiral približno 230 izumov. Kljub svojim zavidljivim 100 letom še vedno izumlja stvari. Za njegovo izjemno znanstveno delo mu je Nova univerza leta 2017 podelila naziv častni doktor Nove univerze.

Ob častitljivem jubileju mu želimo vse najboljše.

 

Zagreb

 

Dr. Matej Avbelj je na povabilo Jean Monnet Centra of Excellence Katedre za evropsko javno pravo Pravne fakultete v Zagrebu sodeloval na mednarodni konferenci na temo "EU kot globalni akter v vladavini prava".

 

Program konference, ki je potekala 22. februarja 2019 v Hiši EU, je na voljo na sledeči povezavi https://www.pravo.unizg.hr/_download/repository/EU_Global_Leadership_in_the_Rule_of_Law__-_program_final.pdf

 

 
 

 

Spoštovani,

vabimo vas na predavanje tuje predavateljice dr. Alessie Vacca iz Univerze Sassari v Italiji, ki bo 5. marca v predavalnici Jožeta Pučnika (P1) ob 16:00. Predavanje bo namenjeno predstavitvi novih strateških področij evropskega upravnega prava, ki obravnavajo trajnostni razvoj in trajnostno rabo energije v Evropi.

 

Vljudno vabljeni.

 

 

Vabilo Pravne fakultete Univerze v Ljubljani na dogodek o Konvenciji o otrokovih pravicah, ki bo potekal 17. aprila 2019

 

Letos Konvencija o otrokovih pravicah, konvencija s področja človekovih pravic z največjim številom ratifikacij, praznuje 30. obletnico. Prav tako v aprilu mineva pet let od začetka veljavnosti Izbirnega protokola h Konvenciji o otrokovih pravicah glede postopka sporočanja kršitev. V ta namen Veleposlaništvo Republike Italije v Sloveniji in Pravna fakulteta, Univerze v Ljubljani, za univerzitetne študente v Sloveniji organizirata tekmovanje v pisanju kratkih esejev na temo otrokovih pravic.
 
Kratek esej v angleščini ne sme vsebovati več kot 400 besed (največ 5 min govora). V njem predstavite ideje s katerimi sredstvi in metodami zagotoviti polno spoštovanje pravic, zagotovljenih s Konvencijo, vključno s postopkom sporočanja kršitev, predvidenim v Izbirnem protokolu. Rok za pošiljanje eseja je petek, 5. aprila, 2019 na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..">.
 
Zmagovalec bo svoj esej - v angleščini - predstavil na javni okrogli mizi v sredo, 17. aprila, 2019 ob 16:00 uri, na Pravni fakulteti v Ljubljani (Poljanski nasip 2). Tako zmagovalec kot tudi drugi najbolje uvrščeni tekmovalec pa se bosta udeležila tudi večerje, ki bo istega večera potekala v rezidenci Veleposlanika Republike Italije.
 
Več informacij je na voljo v priloženem vabilu.
 

 

 

Priponke:

Vabilo