Vabimo vas na znanstveno-strokovni simpozij »Novi poizkusi oblastnega preprečevanja znanstvenouniverzitetnega pluralizma na Slovenskem«

V začetku marca 2017 je Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport objavilo izhodišča za nov Zakon o raziskovalni in razvojni dejavnosti ter Zakon o visokem šolstvu. Obema zakonoma je skupno to, da vsak zase, še bolj pa skupaj, pomenita nov poizkus oblastnega preprečevanja znanstveno-univerzitetnega pluralizma na Slovenskem. Simpozij bo na eni strani namenjen kritičnemu ovrednotenju predlogov zakonov, na drugi strani pa bo oblikoval tudi konstruktivne predloge za izboljšanje zakonodaje v skladu z ustavnimi zahtevami Republike Slovenije.


Na simpoziju, ki ga bo moderiral dr. Matej Avbelj, bodo, med drugim, spregovorili naslednji gostje:
dr. Bojan Bugarič, dr. Albin Igličar, dr. Peter Jambrek, dr. Marko Novak, dr. Rasto Ovin, dr. Ernest Petrič; dr. Dimitrij Rupel; dr. Gorazd Trpin; dr. Dušan Lesjak in Tomaž Zalaznik.


Simpozij bo v ponedeljek, 24. 04. 2017 ob 17.00 uri na Evropski pravni fakulteti, Cankarjevo nabrežje 11, predavalnica P3, 2. nadstropje.


Prosimo, da vašo udeležbo na Simpoziju potrdite na naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.najkasneje do petka 21.4.2017.

Priponke:

Vabilo na simpozij