Spoštovani!

Karierni center Evropske pravne fakultete Nove univerze vas vabi na delavnico, ki bo namenjena predstavitvi možnosti zaposlovanja v pravosodju.

Z vami bosta svoje znanje in izkušnje delila diplomanta asist. Jure Švigelj in Tjaša Modic, ki vam bosta predstavila:
– pot do PDI in delo na sodiščih,
 različne poklice na sodišču in v pravosodju ter postopke zaposlovanja,
– priprave in pristop k PDI,
– učinkovite postopke za iskanje zaposlitve v pravniških poklicih,
– delila z vami pomembne karierne napotke in izkušnje.

O gostih:
Asistent Jure Švigelj, mag. prav, je leta 2014 magistriral na Evropski pravni fakulteti. Po zaključenem sodniškem pripravništvu na Višjem sodišču v Ljubljani in opravljenem pravniškem državnem izpitu se je zaposlil kot višji pravosodni svetovalec na Okrajnem sodišču v Sežani. Poleg dela v pravosodju deluje tudi v akademski sferi kot asistent na katedri za civilno in gospodarsko pravo Evropske pravne fakultete.

Tjaša Modic, univ. dipl. pravnica, je leta 2014 zaključila študij na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani. Že v času študija je opravljala delo v različnih pravnih službah bank in odvetniških psarnah. Po zaključku študija se je zaposlila kot sodniška pripravnica, kasneje pa uspešno opravila Pravniški državni izpit.

Prijave zbiramo na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. do vključno 20.6.2018.

Vabilo v priponki:Vabilo-moznosti_zaposlovanja_v_pravosodju_od_A_do_Z_2018

Kdaj: 21.6.2018, ob 16:00
Kje: Evropska pravna fakulteta,
Ljubljana, predavalnica
Trajanje delavnice:
3 pedagoške ure
Informacije o dogodku:
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Projekt delno financirata Evropska unija, in sicer iz Evropskega socialnega sklada ter Ministrstvo za izobraževanje znanost in šport.

Več informacij o projektu na: www.evro-pf.si (Karierni center). S prijavo na dogodek dovoljujete fotografiranje, snemanje ter objavo na spletu in socialnih omrežjih za potrebe promocije projekta kariernega centra.

Spoštovani! Karierni center Evropske pravne fakultete v sodelovanju s Kariernim centrom Fakultete za državne in evropske študije vas vabi na strokovno ekskurzijo v HIŠO EU, ki bo potekala 22.5.2018 s pričetkom ob 10:00h. 

Hiša Evropske unije združuje Pisarno Evropskega parlamenta v Sloveniji in Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji. Informacijsko središče Hiša Evropske unije je njuna skupna kontaktna točka za državljane.

Predvidena vsebina dogodka:

  • predstavitev Hiše EU, predstavništva EK in EP v Sloveniji;
  • splošna predstavitev EK in predstavitev poteka dela v EK (zlasti postopki v primeru kršitev prava EU);
  • predstavitev dela EU komisarjev ter poslancev EP;
  • predstavitev kariernih priložnosti v EU;
  • predstavitev možnosti za opravljanje pripravništva na institucijah EU in postopka prijave za študente/diplomante.

Obvezna je predhodna prijava TUKAJ do vključno 18.05.2018

Vabljeni!

Vabilo: VABILO-HISA EU

Kdaj: 22.05.2018 ob 10:00 do 11:30

Zbirno mesto: ob 9:45h, Dunajska cesta 20, 1000 Ljubljana

 Informacije o dogodku: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Projekt delno financirata Evropska unija, in sicer iz Evropskega socialnega sklada ter Ministrstvo za izobraževanje znanost in šport.

Več informacij o projektu na: www.evro-pf.si (Karierni center)

S prijavo na dogodek dovoljujete fotografiranje, snemanje ter objavo na spletu in socialnih omrežjih za potrebe promocije projekta kariernega centra.

Karierna centra Fakultete za državne in evropske študije in Evropske pravne fakultete Nove univerze vabita na brezplačno delavnico z naslovom "Tehnični vidiki zaključnih del", ki bo potekala na Brdu pri Kranju (oranžerija) v sredo, 16. maja 2018 od 16:30 do predvidoma 18:30. Delavnico bo vodila bibliotekarka Ana Češarek iz Univerzitetne knjižnice Nove univerze.

Na delavnici bodo predstavljena pravila pisanja zaključnih del, s poudarkom na pravilnem citiranju in navajanju literature.

27356372 1453542781417419 2713939122822476165 o

Udeležba na delavnici je brezplačna, potrebna pa je predhodna prijava do vključno 14. maja 2018 na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. 
V primeru, da se na dogodek prijavi manj kot 15 oseb, delavnica odpade.

Vljudno vabljeni vsi, ki se tekom pisanja zaključnega dela soočate s težavami. S seboj prinesite vaše dosedanje delo (lahko tudi na računalniku, tablici, telefonu).

 

V upanju na čim večjo udeležbo vas lepo pozdravljamo,

Karierni center FDŠ NU,
Karierni center Evro-PF NU

Spoštovani!

Karierni center Evropske pravne fakultete, v sodelovanju s Kariernim centrom Fakultete za državne in evropske študije, vas vabi na brezplačno karierno delavnico, ki jo bo vodila  ga. ŠTEFKA KORADE PURG, višja sekretarka na Ministrstvu za javno upravo RS. Namen dogodka je študente ter diplomante seznaniti s pomembnimi informacijami glede zaposlovanja v javnem sektorju z namenom izboljšanja njihovega prehoda na trg dela.

Delavnica bo potekala 29.3.2018, od 16.00 do predvidoma 20.00 (4 pedagoške ure), v prostorih Evropske pravne fakultete, v Ljubljani, v predavalnici P1.

Več informacij o dogodku in prijavi v priloženem vabilu.

Priponka: Vabilo Zaposlovanje_v_javnem_sektorju_od_A_do_Ž

Spoštovani,

Karierni center Evropske pravne fakultete vas dne 31.01.2018 ob 16:00 vabi na brezplačno delavnico »Priprava zaključnih del študentov in diseminacija rezultatov«, ki je namenjena pripravam in pisanju zaključnih del študentom na članicah Nove univerze. Na delavnici bosta nasvete podala doc. dr. Boštjan Kerbler, predavatelj na Evropski pravni fakulteti, ter Ana Češarek, bibliotekarka v Univerzitetni knjižnici Nove univerze.

Predvidena vsebina dogodka:

•Uvod v obravnavano temo

•Kako pripraviti in prijaviti dispozicije zaključnih del? - predvideni postopki in vsebina po Pravilniku o študiju Evropske pravne fakultete s posebnim poudarkom na doktorske in magistrske naloge;

•Kako poteka priprava dispozicije? - določitve teme in naslova, opis problema raziskovanja in teoretična izhodišča, ocene dosedanjih raziskovanj, določitev namena in oblikovanje ciljev, navedba hipotez/raziskovalnih vprašanj, metode in tehnike raziskovanja, pričakovani prispevek k znanosti in stroki, uporaba rezultatov raziskovanja, viri in literatura (vključno s citiranjem);

•Kako poteka učinkovita diseminacija rezultatov? - pisanje in objavljanje znanstvenih in strokovnih člankov iz rezultatov zaključnih del, tudi in iskanjem literature ter iskanje »pravih« revij – bibliografske baze itd.;

•Pravila in tehnike pisanja zaključnih del - z ozirom na aktualni pravilnik »Tehnična navodila za izdelavo zaključnih nalog«;

•Primeri dobrih in slabih praks - zbranih iz dosedanjega pregleda magistrskih in doktorskih dispozicij.

 

Slušatelji so vabljeni, da s seboj prinesejo vzorce, osnutke zaključnih del za morebitne tehnične konzultacije s predavatelji.

Delavnica bo potekala dne 31.1.2018, od 16:00 do predvidoma 19:00 v prostorih Evropske pravne fakultete, Cankarjevo nabrežje 11, 1000 Ljubljana, v predavalnici P1.

 

Prijava zaključena.

Spoštovani, karierni center Evropske pravne fakultete v sodelovanju s Fakulteto za državne in evropske študije vas dne 14. 12. 2017, ob 16:00, vabi na brezplačno karierno delavnico s tujim strokovnjakom.

Z vami bo svoje znanje in poklicne izkušnje delil ASSOC. PROF. DR. JOHN T. PLECNIK, iz Pravne fakultete Univerze v Clevelandu.

Rezultat iskanja slik za SSOC. PROF. DR. JOHN T. PLECNIK

Študenti bodo na delavnici ob pomoči tujega strokovnjaka urili veščine pravnega pisanja ter raziskovalnih metod.

Dogodek bo potekal v prostorih Evropske pravne fakultete, Cankarjevo nabrežje 11, 1000 Ljubljana, v predavalnici P3, v obsegu dveh pedagoških ur.

Prijava na dogodek : Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Vstop je prost!

Priponke:

Vabilo

Motivacijska delavnica s kadrovskimi strokovnjaki za uspešen začetek študija in pravočasno izgradnjo karierne poti.

Spoštovani študenti!

Karierni center Evropske pravne fakultete vas dne 12.10.2017, ob 16:00h vabi na brezplačno karierno delavnico, na kateri boste izvedeli koristne nasvete za oblikovanje vaše študijske in karierne poti.

 

Z vami bosta svoje znanje in izkušnje delili:
- ga. TAMARA GUZELJ, avtorica priročnika »Kako do službe?« ter izkušena svetovalka s področja karierne orientacije,

- ga. MAJA BUZETI, Vodja kadrovske službe za Slovenijo v podjetju KMAG d.o.o.

 

KRATEK OPIS DOGODKA:
Kadrovski strokovnjakinji bosta preko interaktivne motivacijske delavnice z vami delili koristne napotke, kako uspešno premagovati študijske ovire in začeti pravočasno načrtovati karierno pot. Pridružena gostja dogodka, ga. Maja Buzeti, Vodja kadrovske službe za Slovenijo v podjetju KMAG d.o.o., bo študentom predstavila, kaj delodajalci pričakujejo od novo zaposlenih, posebej od pripravnikov, študentov in mladih na sploh.

Delavnica bo potekala dne 12.10.2017, v prostorih Evropske pravne fakultete, Cankarjevo nabrežje 11, 1000 Ljubljana, Predavalnica P2, od 16:00 do predvidoma 18:00h.

Potrebna je predhodna prijava na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. do vključno 10.10.2017.

 

Vabljeni ste tudi študentje Fakultete za državne in evropske študije!

 

Priponke:

VABILO

MEHIKA razpisuje dve štipendiji za slovenske državljane za leto 2018.

Kandidati morajo najkasneje do 4. oktobra 2017 poslati vloge na Veleposlaništvo Mehike na Dunaju.

Informacije so na voljo na naslednjih povezavah do 28. septembra 2017:

https://www.gob.mx/amexcid/acciones-y-programas/becas-para-extranjeros-29785 

https://www.gob.mx/cms/uploads/attachment/file/248049/Becas_de_Excelencia_del_Gobierno_de_Mexico_para_Extranjeros_2018.pdf