Fakulteta za državne in evropske študije 
Brdo pri Kranju, Predoslje 39, 4000 Kranj, Slovenija

Naša fakulteta je že leta in leta eden najboljših prostorov na
Slovenskem za izmenjavo heterogenih družbenih kritičnih razmislekov.

Če vas zanima delo v institucijah EU, potem vas je iz zimske zmrzali zagotovo že predramila informacija: Urad EPSO bo spomladi razpisal nov natečaj za diplomante (razred AD5). Delovne izkušnje niso potrebne! Prve informacije so že na voljo na njihovi spletni strani. Več tudi spodaj.

Že danes lahko začnete s pripravami na natečaj, v katerem boste morali pomesti z evropsko konkurenco. Za pripravo na sprejemne izpite vam je v Hiši EU na voljo strokovni učbenik »The ultimate EU testbook« (v ANG), ki si ga lahko tudi brezplačno izposodite.

Za razpoložljivost pišite na: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

ZGRABI SVOJO PRILOŽNOST.EU!

Iščeš prvo zaposlitev ali pripravništvo? Morda ustrezno štipendijo ali izmenjavo čez mejo? V vsakokratnih mesečnih novičkah boš našel_a povezave na različne priložnosti, ki so trenutno na voljo mladim v Evropski uniji. Med njimi poišči ta pravo zate in jo zgrabi …

PRIPRAVNIŠTVA IN ŠTUDIJSKE PRAKSE

Obetaven_a študent_ka? Z močnim kvantitativnim izobrazbenim ozadjem? Te zanima uporabno raziskovanje in raziskovanje z namenom oblikovanja politik? Imaš diplomo iz ekonomije, statistike, financ, računalniških znanosti, matematike ali podobnega področja in si vpisan_a v podiplomski študij (magistrski ali doktorski) na enem izmed naštetih področij? Evropska centralna banka (ECB) je neustavljiva, tokrat razpisuje pripravništva v generalnem direktoratu za splošno ekonomijo, kjer se lahko specializiraš za (1) makroekonomterično modeliranje in napovedovanje, (2) računalniško znanost in modeliranje, (3) analizo časovnih vrst makroekonomskih in finančnih podatkov. Plačilo za standardna  podiplomska pripravništva znaša 1050 EUR, za doktorska pa 1900 EUR mesečno. Poleg tega dobiš žepnino za nastanitev v Frankfurtu ob Majni. Pripravništvo lahko traja od 3 do 12 mesecev. Rok za prijavo: 12.3.2018