Fakulteta za državne in evropske študije 
Brdo pri Kranju, Predoslje 39, 4000 Kranj, Slovenija

Naša fakulteta je že leta in leta eden najboljših prostorov na
Slovenskem za izmenjavo heterogenih družbenih kritičnih razmislekov.

SPOŠTOVANE ŠTUDENTKE IN ŠTUDENTJE!

V luči odličnega preteklega sodelovanja s Fakulteto za državne in evropske študije, desetim študentom dajemo možnost, da se seznanijo z novimi spoznanji na področju zoperstavljanja terorizmu in se udeležijo vrhunske mednarodne konference z nazivom »Izzivi zoperstavljanja terorizmu v regiji jugovzhodne Evrope«, ki bo potekala od 22. do 24. maja 2018.

mednarodna konferenca izzivi 2018

Vsebinski poudarek na konferenci bo posvečen trenutnim varnostnim izzivom s katerimi je soočena Evropa. Tematski naslov tokratne konference je »Violent Extremism and Radicalization processes as driving factors to terrorism threats on Western Balkans and Security Implications to Europe«. Konferenca bo potekala v angleškem jeziku. Na konferenci bodo poleg strokovnjakov iz akademskega in strokovnega okolja, ki prihajajo iz 26 držav, prisotni tudi najpomembnejši strokovnjaki Nata, EU in OVSE, ki so neposredno zadolženi za usmerjanje in izvajanje politike in procesov na področju zoperstavljanja terorizmu.

Konferenca bo v soorganizaciji Slovenske vojske, Joint Special Operation University in Ambasade ZDA organizirana v Centru vojaških šol (Kadetnica), Engelsova 15 v Mariboru.

Pričakujemo prijavo na priloženem obrazcu. Kotizacije za udeležbo na konferenci ni! Udeleženci si sami zagotovijo prehrano in prevoz do lokacije konference. Udeležbo je potrebno potrditi na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. do 11. 5.

Za vse dodatne informacije o mednarodni konferenci vam je na voljo spletni naslov

 http://www.mo.gov.si/si/medijsko_sredisce/konference_kongresi_posveti/ 

Vljudno vabljeni!

 

Priponke:

Obvestilo