Novosti v knjižnici

Knjižnični sistem fakultet članic Nove univerze

Ponedeljek, 25. september 2017

Spoštovani študenti!  Za vas preurejamo knjižnični sistem fakultet članic Nove univerze v skupno Univerzitetno knjižnico Nove univerze, ki vam bo poleg večje fizične zbirke gradiva omogočala: E-dostop do polnih besedil zaključnih nalog študentov Nove univerze (repozitorij) E-dostop do tujih informacijskih virov (podatkovne baze: Scopus, Sage, EBSCO MGC, SpringerLink) in E-dostop do digitalne knjižnice študijskih gradiv in učbenikov. Nova knjižnica bo poslovala na lokaciji: Cankarjevo nabrežje 11, 1000 Ljubljana. V prehodnem obdobju bo urnik odprtosti knjižnice FDŠ (Predoslje 39, 4000 Kranj) ostal nespremenjen.  Več o novi univerzitetni knjižnici boste novo vpisani študenti izvedeli na Dnevu odprtih vrat, 2. 10. 2017, novosti pa bomo objavljali tudi v e-Novicah, na spletni strani ter na ostalih spletnih omrežjih.  

Kontakt

Vodja knjižnice
dr. Ines Vodopivec
04 260 18 54
04 260 18 55
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
www.fds.si
Bibliotekarka
Ana Češarek
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Delovni čas

torek in četrtek 10:00-16:30

 

Študenti FDŠ se lahko brezplačno včlanite tudi v knjižnico Evropske pravne fakultete v Ljubljani.

 

 

 

Knjižnica FDŠ

Knjižnica FDŠ opravlja knjižnično dejavnost za potrebe pedagoškega in raziskovalnega dela šole. Namenjena je študentom FDŠ, visokošolskim učiteljem, visokošolskim sodelavcem, znanstvenim delavcem ter zunanjim sodelavcem.

V tem okviru ima sledeče naloge:

  • pridobiva, obdeluje, hrani in posreduje knjižnično gradivo za študij in strokovno delo na področju izobraževanja in raziskovanja, ki se izvaja na šoli;
  • pridobiva, posreduje in omogoča dostop do bibliografskih in drugih informacijskih proizvodov in storitev, potrebnih za delo visokošolskih učiteljev, visokošolskih sodelavcev in znanstvenih delavcev šole;
  • uvaja študente v iskanje informacij in knjižničnega gradiva potrebnega za študijski proces;
  • sodeluje pri koordinaciji nabave gradiva;
  • izvaja medknjižnično izmenjavo gradiva z ostalimi knjižnicami;
  • opravlja še druga dela, ki so opredeljena v zakonu o knjižničarstvu oz. poslovanju knjižnic in Poslovniku knjižnice FDŠ.

Knjižnica FDŠ je od leta 2017 del knjižnično-informacijskega sistema Nove univerze.